19. Akbank Kısa Film Festivali başvuruları sona erdi.

 

20 Mart - 30 Mart 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 19. Akbank Kısa Film Festivali’nin Yarışma Bölümü başvuruları sona erdi.

Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek 19. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü’ne başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleriyle belirlenecek Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Kısa Film 50.000 TL, Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Uluslararası Film ise 5000 USD ile ödüllendirilecek.

 

www.akbankkisafilm.com

 

Barselona'da Türk Sineması Rüzgarı

 

5-17 Mayıs tarihlerinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Barselona Türk Filmleri Festivali, Nuri Bilge Ceylan'ın Kış Uykusu filmi ile açılacak. Festivalde bir Masterclass düzenleyecek olan Ebru Ceylan ve son filmi Ahlat Ağacı ile 71.Cannes Film Festivali'nde yarışacak olan Nuri bilge Ceylan, Cannes öncesi Barselona Türk Filmleri Festivali'nin konukları olacaklar.  

Selim Evci'nin direktörlüğünde, Filmoteca de Catalunya'nın ev sahipliğinde, Barselona Türk Konsolosluğu'nun katkılarıyla düzenlenen festivalin organizasyonu Evci Film tarafından gerçekleştiriliyor. 

Festivalde, Seren Yüce'nin Rüzgarda Salınan Nilüfer, Mustafa Kara'nın Kalandar Soğuğu, Fikret Reyhan'ın Sarı Sıcak, Onur Saylak'ın Daha, Tolga Karaçelik'in Sarmaşık, Senem Tüzen'in Ana Yurdu, Mehmet Eryılmaz'ın Misafir ve Selim Evci'nin Saklı filmleri seyirci ile buluşacak. Festival alanını Filmoteca, 366 ve 175 kisilik iki ayrı sinema salonunu, kütüphane, kafe, müze ve genis sergi alanıyla bölgenin önemli kültür merkezleri arasında yer almakta. 12 gün sürecek olan festival Barselona'da merakla beklenen etkinlikler arasında.

  

SAKLI  39. Montreal Film Festivali’nde

Başrollerinde İlhan Şeşen, Settar Tanrıöğen, Türkü Turan ve Pelin Akil’in yer aldığı SAKLI adlı film, dünya prömiyerini 27 Ağustos 7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan 39. Montreal Film Festivali ana yarışma bölümünde yapacak.

Yönetmen Selim Evci’nin 3. uzun metraj filmi olan ve 2 ailenin birbiriyle kesişen SAKLI hayatlarını konu alan filmin özeti şöyle; Vakur kişiliğiyle tanınan bir müzisyen Mahir Bey (İlhan Şeşen), Duru (Türkü Turan) ile saklı bir ilişki yaşamaktadır. Duru’nun babası Ali Bey (Settar Tanrıöğen) geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru korkuları yüzünden birbirlerinden uzaklaşmak üzereyken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi farketmesi an meselesidir.

Filmle ilgili yönetmen yorumu; “İnsanın hayatta oluşturduğu saklı alanlarda doğasını arayışı, ruhunun derinliklerine yaptığı yolculuklar, utançları, gizlenme arzusu… Saklı, bu arayış ve davranış biçimleriyle birlikte ailede başlayan, toplum içerisinde deneyimlenerek öğrenilen ahlak kavramını algılamaya, bu bağlamda toplumun reflekslerine ayna tutmaya çalışıyor.” – Selim Evci

 

SAKLI 39.Montreal Film Festivali ilk gösteriminin ardından Kasım ayında Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor. 

SAKLI - Fragman izle

  

Autopia reklam filmleri Canon 5D MarkII ve Zeiss Prime Lensleri ile çekildi

Yönetmenliğini Umut Aral'ın yaptığı reklam filmlerinin çekimleri Canon 5D MarkII ile yapıldı.  Redrock HD DSLR set ve Canon EOS kameralar için üretilen HD DSLR Zeiss Prime Lens seti ile gerçekleşen çekimlerde ekipmanlar Evci Film tarafından sağlandı. 

 

Sertab Erener'in "Rengarenk" ve "Bir Damla Gözlerimde" adlı klipleri Canon 5D MarkII ile çekildi

Yönetmenliğini Burak Ertaş'ın yaptığı iki klibin çekimleri Canon 5D MarkII ile yapıldı.  Redrock HD DSLR set ve Zeiss Prime Lens seti ile gerçekleşen çekimlerde tüm kamera ekip ve ekipmanı Evci Film tarafından sağlandı.  


"İki Çizgi" DVD'si Tiglon etiketiyle çıktı!


Dünya prömiyerini 65. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamında 23.Uluslararası Eleştirmenler Haftası yarışmalı bölümünde yapan 'İki Çizgi', Rotterdam, Moskova, Kahire, Montpellier festivallerinde gösterilmişti.  Evci Film yapımcılığında gerçekleşen film; İngilizce, İtalyanca altyazılı olarak izlenebiliyor. Özel seçeneklerde: Çıkarılmış Sahneler, Kamera Arkası, Festivallerden görüntüler (Venedik - Rotterdam - Kahire  - Antalya ), Belgesel: Kırmızıyı Arayan Adam, Atilla Dorsay Röportajı, Mekan Araştırma Aşaması, Storyboard Aşaması ve Trailer bulunuyor.