Akbank Kısa Film Festivali

İlk yılından itibaren Selim Evci'nin direktörlüğünü üstlendiği festival, kısa film alanında platform oluşturma hedefi ile düzenlenmekte. Kısa film yönetmenlerinin eserlerini izleyicilerle buluşturmak, renkli ve keyifli bir festival ortamı oluşturmak, ülke sinemasına katkıda bulunmak, yeni sinemacıları desteklemek üzere 22 Mart - 1 Nisan 2021 tarihlerinde 17. kez gerçekleşecek.  

Festival Kısaları, Uluslararası bölüm, Kısadan Uzuna, Belgesel Sinema, Deneyimler, Özel Gösterim ve Forum bölümleri ile festival bu yıl da kısa filmciler ve festival takipçileri için seçkin bir festival oluşturma hedefini sürdürüyor. 

 

17. Akbank Kısa Film Festivali başvuruları başladı.

22 Mart-1 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek 17. Akbank Kısa Film Festivali’nin Yarışma Bölümü başvuruları başladı. Son başvuru tarihi ise 25 Aralık 2020 olarak belirlendi. 

 

Akbank Kısa Film Festivali, 22 Mart-1 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan 17. kez düzenlenecek.Geçtiğimiz yıl 74 ülkeden toplam 2217 kısa filmin başvurduğu Yarışma Bölümü için son başvuru tarihi 25 Aralık 2020 olarak açıklandı.

 

Ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilecek 17. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü’ne başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleriyle belirlenecek Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Kısa Film 35.000 TL, Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Uluslararası Film ise 5000 USD ile ödüllendirilecek.

www.akbankkisafilm.com