Filmmaking Sertifika Programı / Eğitmen: Selim Evci

Film yapmanın sahada öğrenildiği ve bu alandaki eğitimin daha fazla pratik çalışmalarla desteklenmesi gerektiği düşüncesiyle, Bahçeşehir Üniversitesi ve yönetmen Selim Evci direktörlüğünde oluşturulan film atölyelerinin başvuruları başladı. 

 

BAU IDEA bünyesinde açılan Film Atölyeleri; film yapmak isteyen ya da bu alanda bir bakış açısı kazanmak isteyen herkese açık. Atölye 3 aşamada tamamlanıyor. Başlangıç, İleri ve Profesyonel olmak üzere 3 ayrı kurdan oluşan programda, teorik bilgilerin yanı sıra üretimin içindeki pratikler ön plana çıkarılarak, katılımcılara kendi filmlerini çekme imkânı veriliyor.

 

Atölye çalışmalarında, verimi arttırmak amacıyla, ön başvuruların sonrasında mülakatlar gerçekleştiriliyor ve mülakatların sonucuna göre katılım hakkı kazanılıyor. Ön değerlendirme için başvuru sahiplerinin; özgeçmişleri ile birlikte, belirli bir temada çektiği 10 adet fotoğraf ya da yazdıkları bir senaryo ya da çektikleri bir kısa film ile başvuru yapmaları gerekiyor.

Selim Evci

 

Ayrıntılı bilgi için:

 

www.bauidea.com

 

BAU IDEA Hakkında: 

IDEA, inovasyonun gücüne inanarak teknolojiyi sanat ve tasarım ile buluşturan yenilikçi bir eğitim akademisidir. Temeli uygulamaya dayanan, teorinin sürekli pratik ile desteklendiği dinamik bir eğitim modeli sunmaktadır. Eğitim süreçleri her öğrencinin kendi hedefi doğrultusunda belirlenir. Sunulan eğitim programları iki aylık modüllerin bir araya gelmesi ile oluşmaktadır. Farklı bilgi birikimine sahip öğrenciler, kendi seviyelerine ve ihtiyaçlarına göre sunulmuş olan eğitim modüllerini birleştirerek, kendi eğitim süreçlerini oluştururlar. Profesyonel ekipmanlara sahip modern ve donanımlı stüdyolarımız; öğrencilerin basit alıştırmalardan, profesyonel projelere varıncaya kadar birçok iş sürecini gerçekleştirebilecekleri bir uygulama ortamı sunmaktadır.

 

Günümüz medya ve tasarım dünyasında ihtiyaç duyulan profesyonel eğitim anlayışı ile Audio & Sound Design, Visual Design, Filming & Video Design, Game Design alanlarında, temeli uygulamaya dayanan, teorinin sürekli pratik ile desteklendiği dinamik bir eğitim modeli sunmaktadır.

 

IDEA, öğrencilere bu farklı disiplinlerden oluşan eğitim içeriklerini bir araya getirebilecekleri fonksiyonel bir eğitim yapısı sunar. Örneğin; öğrenciler ses teknolojileri alanında aldıkları eğitimleri, film tasarımı eğitimleri ile birleştirerek, görsel alanda profesyonel film ve video prodüksiyonlarını üretip, ardından ürettikleri görsel materyallerin ses tasarımı ve ses miksajı gibi post prodüksiyon süreçlerini kendileri yönetebilecektir.

 

Tasarım, teknoloji ve sanatı yenilikçi eğitim yaklaşımı ile bir araya getiren IDEA, kendini yeniden yaratma yolunda atılan her adımda öğrencilere profesyonel anlamda rehberlik etmeyi misyon edinmektedir.